nbb_foto_755517_650x433

Van dromen naar doen

De laatste paar jaar ben ik steeds meer sociaal ondernemer: zelf aan de slag om mijn dromen te realiseren. De wereld een beetje mooier, eerlijker en duurzamer maken. Samen met anderen. Steeds dichter bij huis. Te beginnen in mijn eigen wijk, Lombok, in Utrecht.

Mijn dromen

Vegetarisch restaurant in Lombok

Een van mijn dromen is het opzetten van een vegetarisch restaurant. Een onderneming met een sociale doelstelling. Een mooie, strakke tent met goed en lekker vegetarisch eten. Waar gewerkt wordt met eerlijke en zoveel mogelijk lokale en biologische producten. Die stage- en (leer)werkplekken biedt aan jongeren en volwassenen uit de buurt. Waar iedereen welkom is en ook niet-vegetariërs graag komen. Een ontmoetingsplek en platform voor sociale en culturele activiteiten in de wijk.

Hotel

Een andere droom is het opzetten van een kleinschalig hotel in Lombok: een mooie, gastvrije plek midden in de dynamiek van Lombok. Een plek voor samenwerking met lokale ondernemers en initiatieven, met ook hier stage- en (leer)werkplekken voor jongeren en volwassenen uit de wijk. Een sociale onderneming waarvan de winst naar lokale sociale projecten gaat. Het lijkt mij fantastisch zo’n plek te creëren. Het liefst in combinatie met het vegetarisch restaurant.

Op dit moment ben ik samen met Henk Jan Borst de mogelijkheden aan het verkennen voor de realisatie van deze plannen.

Heb je ideeën, wil je meedenken of ondersteunen: Neem dan contact op via ans@comunydaad.nl